Vastuuta koiran hankintaan

Etenkin vallitsevan koronaepidemian aikana lemmikkikauppa on käynyt kuumana ja suosituimpia lemmikkejä joutuu jo jonottamaan kasvattajilta. Monen mielestä koira on ihmisen uskollisin ystävä, joten ei olekaan ihme, että niin monesta suomalaisesta kodista löytyy koira. Koiran hankintaan on kuitenkin suhtauduttava vastuullisesti eikä koiraa koskaan pitäisi hankkia hetken mielijohteesta. Kesäkissoista puhutaan paljon, mutta myös monet koirat joutuvat kokemaan hylkäämisen ja niistä tulee niin kutsuttuja kodinvaihtajakoiria, joita riepotellaan kodista toiseen. Isäntäänsä syvästi kiintyvälle koiralle tällainen kodin vaihtaminen on stressaavaa.

Oletko liian mukavuudenhaluinen?

Suhtaudu siis koiran hankintaan vastuullisesti ja mieti sitä etukäteen monelta eri kantilta ennen kuin ryntäät hankkimaan kotiisi suloisen pennun tai aikuisen koiran. Jos olet kovin mukavuudenhaluinen, voi Unibet TV Suomi olla sinulle parempi harrastus kuin koira. Koiraa on ulkoilutettava säässä kuin säässä, mutta Unibet TV Suomen monipuolisesta annista voit nauttia lämpimissä sisätiloissa juuri silloin kuin itse haluat. Koirasta on huolehdittava ja sitä on koulutettava, vaikkei aina oikein jaksaisikaan. Lisäksi koirankarvat leviävät ympäri kotia, jolloin kotia on siivottava tavallista enemmän.

Kestääkö taloutesi?

Koiran ylläpitäminen vie yllättävän paljon rahaa. Moni päivittelee rotukoirien hankintahintoja, mutta hankintahinta on itse asiassa vain pieni osa siitä rahamäärästä, joka koiran ylläpitoon menee. Koira tarvitsee asianmukaista hoitoa, eivätkä eläinlääkärikäynnit ole halpaa lystiä. Laadukas ruoka ja laadukkaat tarvikkeet maksavat myös. Laske etukäteen tarkkaan, kestääkö taloutesi kaikki nämä hankinnat ilman, että koiran ylläpitäminen alkaa tuntua raskaalta taakalta.

Jos lähdet lomalle, tulee jonkun huolehtia koirastasi. Koirahotelli tai kotihoitaja maksavat melkoisesti, eikä koiraa voi ottaa kaikkialle mukaan. Lisäksi on tärkeää muistaa, että koira on parhaimmillaan melko pitkäikäinen lemmikki. Sinun tuleekin pohtia myös tulevaisuutta ja sitä, kestääkö taloutesi koiran ylläpitämisen myös tulevaisuudessa. Jos perheeseesi syntyy uusi jäsen tai menetät työsi, kuinka koiran käy?

Riittääkö aikasi?

Koiran hoitaminen vaatii runsaasti aikaa. Koiraa pitää ulkoiluttaa ja kouluttaa. Se vaatii omistajansa seuraa eikä viihdy pitkiä aikoja yksin. Kannattaakin jo etukäteen miettiä, riittääkö sinulla varmasti tarpeeksi aikaa koiralle. Mieti myös, miltä tulevaisuutesi näyttää – riittäähän koiralle aikaa jatkossakin? Entä jos saat uuden, entistä vaativamman työn tai elämäntilanteesi muuttuu?